Bleiben Sie auf dem Laufenden über die neuesten Entwicklungen und Fälle?

Abonnieren Sie unseren Newsletter und verpassen Sie nichts!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Pflichtfeld *

* Mit dem Abonnement unseres Newsletters erklären Sie sich damit einverstanden, von Weborama Niederlande per E-Mail Marketing-Mitteilungen zu erhalten. Sie können sich natürlich jederzeit über den Abmeldelink am Ende jedes Newsletters oder durch Kontaktaufnahme mit uns abmelden.

Subscribe!

Weborama vernieuwt HTML5 video player

Posted on May 18, 2015

Uit het IAB adspend report 2014 blijkt dat 15% van de totale online bestedingen uit video bestond en tevens de snelste stijger is binnen display advertising. Sinds 2012 groeit video erg hard en er komen steeds meer mogelijkheden om videocontent via diverse kanalen aan te bieden. Omdat de behoefte aan video groeit is er nu ook een vernieuwde video player en die passen wij meteen toe in al onze html video formaten.

Vernieuwde video player

De R&D afdeling van Weborama heeft voor Adobe Edge een nieuwe video player ontwikkeld die er overal hetzelfde uitziet en dus geen gebruik meer maakt van het standaard video object. Deze nieuwe player herkent op welk device de video draait en het uiterlijk van de player wordt daar automatisch op aanpast. Een nieuwe functionaliteit is dat de video ook tijdens het spelen klikbaar is ipv alleen op het eindsherm. Het feit dat de player klikbaar is icm met de mogelijkheid om inline video af te spelen in app en op mweb (excl iOS) is uniek in de markt. Render bij je volgende videocampagne gerust je call to actions in de video zelf. Deze kunnen nu eindelijk gebruikt worden, zonder dat video direct fullscreen gaat afspelen.

edge_video

Mobile video

Video op mobiel of tablet heeft specifieke eigenschappen waarmee rekening moet worden gehouden. Is jouw video geschikt om zowel op een smartphone als op een tablet vertoond te worden en hoe zit dat met video op Android, iOS of Windows Phone? En wanneer start een video wel of niet automatisch? Typische vragen die wij de afgelopen tijd veel horen. Belangrijkste advies op dit moment is: Houd de initieel ingeladen KB’s laag. Zo is het niet direct een aanslag op de databundel van de gebruiker. Wil je dit slim doen maak dan slim gebruik van korte animated teasers om je echte video aan te jagen na de klik.

Verschillende soorten video

Denk ook aan het belang om je content af te stemmen op zowel je product, als je doelgroep. Wil je de jongere generatie aanspreken? Gebruik dan wellicht een spelelement. Is jouw doelgroep de werkende man of vrouw? Overweeg dan om je video te ondertitelen, want er is zeker kans dat de video op kantoor bekeken zal worden zonder het geluid aan.

De voorbeelden van VPAID zijn allen in flash gemaakt en niet geschikt om op Mobiele devices in te zetten. Dit dient puur als inspiratie voor adverteren op mobiel.

Inview

Een populair formaat voor tussen de sitecontent is de Inview of Inread video. Een videoformaat dat begint te spelen zodra deze in beeld is en daarna weer afsluit. Het formaat is nu uitgebreid met wat functies. Zo is deze nu in staat om naast video ook VAST tags uit te lezen van derden, is HTML5 video klikbaar en is de uiting flexibel te positioneren vanuit elke adslot op elk gewenste plek.

Wil je aan de slag met (interactieve) video en de vernieuwde Videoplayer, neem dat contact op met sales@weborama.nl